Areca Dypsis Goudpalm (Dipsy)

Kies een bezorgdatum

Wat een pronkstuk is deze geweldige goudpalm! Door zijn prachtige bladeren waan je je meteen in het paradijs.

€ 19,99

Aan verlanglijst toevoegen

  • Bezorging van maandag tot en met zaterdag!
  • Voor 11 uur besteld, vandaag nog in huis
  • De goedkoopste in de regio!
  • Vragen? Bel: 0412-475097

Productomschrijving

Areca Dypsis Goudpalm (Dipsy)

Specificaties: 
- Hoogte: 160 cm
- Pot diameter: 21 cm
- Pot hoogte: 22 cm

Verzorging: 

Water:

Dipsy komt oorspronkelijk uit Madagasker, daarom houdt hij wel van een slokje water! De Areca houdt van een continue vochtige grond. Wanneer je de plant steeds laat uitdrogen en dan opeens veel water geeft zal de dypsis dan ook veel blad gaan verliezen. In de zomer lust hij meer water dan in de winter. Geef Dipsy dan ook meerdere keren per week water om droge grond te voorkomen! In de winter is het goed om de plant water te geven wanneer je de grond weer voelt opdrogen. Controleer dit door je vinger diep in de grond te steken, de bovenlaag droogt natuurlijk een stuk sneller door het contact met de lucht. Ook schrikt Dipsy van een koude plens, geef hem dus liever lekker lauwwarm water. 

Licht:
De kamerplant is echt wel gewend aan het Nederlandse klimaat, toch houdt Dipsy natuurlijk wel van genoeg zonlicht! Wanneer je de plant verplaatst van een schaduwrijke plek naar een plek in het licht is het belangrijk dat je hem even laat wennen. Wanneer je hem direct in de zon zet zullen zijn bladeren namelijk verbranden. Zet Dipsy dus steeds iets langer in de zon zodat hij er goed aan went.

Voeding:
Dipsy krijgt in de zomer echt een groeispurt. Dat verdient wel wat extra voeding! Eens in de twee weken is het dus goed om hem te verwennen een scheut vloeibare voeding aan zijn water. In de winter kan je de palm beter geen voeding geven. Dan is hij aan het rusten. 

Verpotten:
Dipsy groeit hard en moet eens in de twee tot drie jaar verhuist worden naar een grotere pot. De Areca heeft namelijk genoeg ruimte nodig om zijn wortels verder te laten groeien. Wanneer je dit niet doet zal de gezondheid van Dipsy er flink op achteruit gaan. De nieuwe pot mag minimaal zo'n 20% breder zijn dan de plant zelf. Zo heeft hij weer ruimte genoeg om verder te groeien!

Snoeien:
De plant krijgt snel gele of bruine bladeren wanneer hij te veel in de zon heeft gestaan. Natuurlijk gaat dit harder bij de oudere bladeren onder aan de palm. Deze kan je gewoon afknippen bij de stam. Snoei nooit de stam zelf, dit overleeft Dipsy niet. 

Let op: wij bezorgen onze kamerplanten voor nu alleen in onze eigen regio. We hebben de ambitie om hierin uit te breiden. Neem contact met ons op wanneer je een kamerplant graag buiten onze regio laat bezorgen, dan bekijken we samen de mogelijkheden! Bel hiervoor naar 0412-475 097 of mail naar [email protected]

Product tags

Reviews

Recent bekeken

var s = document.createElement("script"); s.type="text/javascript";s.src="https://cdn.webshopapp.com/shops/277641/themes/156284/assets/push-loader.js?v="+ new Date().getTime();document.body.insertBefore(s, document.currentScript); —> "https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-N3W55BT" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »