Zamioculcas Emerald Palm (Merel)

Kies een bezorgdatum

De Zamioculcas is een mooie plant voor iedereen! Deze populaire plant staat bekend om haar prachtige bladeren en gemakkelijke verzorging. Zo is de Emerald Palm lid van de succulenten familie waardoor ze zonder problemen zal groeien!

€ 8,99

Aan verlanglijst toevoegen

  • Bezorging van maandag tot en met zondag!
  • Voor 12 uur besteld, vandaag nog in huis
  • De goedkoopste in de regio!
  • Vragen? Bel: 0412-475097

Productomschrijving

Zamioculcas Emerald Palm (Merel)

De Zamioculcas is een mooie plant voor iedereen! Deze populaire plant staat bekend om haar prachtige bladeren en gemakkelijke verzorging. Zo is de Emerald Palm lid van de succulenten familie waardoor ze zonder problemen zal groeien!

Specificaties: 
- Hoogte: 130 cm
- Pot diameter: 21 cm
- Pot hoogte: 19 cm

Verzorging: 

Water:
Merel behoort tot de vetplanten en slaat daarmee water op in haar bladeren, stam of wortels. Het is daarom heel belangrijk dat je de kamerplant niet teveel water geeft! De potgrond mag eerst helemaal droog worden voordat je haar weer water geeft. Het is daarbij belangrijk dat je niet alleen de toplaag controleert maar juist bekijkt of de grond bij de wortels ook droog is. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een satéprikker in de grond te steken en te bekijken of hij schoon is wanneer hij eruit komt. Merel krijgt niet vaak dorst. In de zomer zal ze graag ééns per week water willen krijgen en in de winter eens in de drie weken.

Licht:
De plek waarop je Merel plaatst maakt haar eigenlijk niet zo heel veel uit! Het liefst geniet ze toch wel een beetje van de zon, maar ook in de schaduw staat ze prima. Ze groeit dan alleen wat langzamer. Daarentegen kan het zijn dat de Zamioculcas een groeispurt krijgt wanneer je haar in direct zonlicht plaatst. Merel wil wel graag gelijkmatig zonnen, dus draai haar af en toe wanneer ze in de zon staat zodat ze aan alle kanten gelijk blijft groeien.

Voeding:
Alleen in de zomer eet Merel graag extra om gezond te blijven. Geef haar daarom eens per maand wat extra voedingsstoffen door plantvoeding te geven. 

Verpotten:
Wanneer je Merel mooi vindt zoals ze is kan je haar gewoon in haar originele pot laten staan. Maar, laat je haar graag wat groter groeien? Dan kan je haar in een grotere pot plaatsen. Je ziet aan de Zamioculcas wanneer je haar kan overpotten. Haar wortels groeien namelijk in een knol, zijwaarts, in plaats van naar beneden. Wanneer de wortels de rand van de pot bereiken kan je haar overpotten. 

Snoeien:
Wanneer Merels bladeren bruin of geel worden komt dit waarschijnlijk doordat het oud blad is. Het zou ook kunnen dat je de plant per ongeluk te veel water geeft, dus wanneer het veel gebeurt zou je daarop kunnen letten. Je kan de tak zo dicht mogelijk bij de stam afknippen, dan groeit er gewoon weer een nieuwe aan! Was wel even je handen, Merel is namelijk licht giftig. 

Let op: wij bezorgen onze kamerplanten voor nu alleen in onze eigen regio. We hebben de ambitie om hierin uit te breiden. Neem contact met ons op wanneer je een kamerplant graag buiten onze regio laat bezorgen, dan bekijken we samen de mogelijkheden! Bel hiervoor naar 0412-475 097 of mail naar [email protected] 

Product tags

Reviews

Recent bekeken

var s = document.createElement("script"); s.type="text/javascript";s.src="https://cdn.webshopapp.com/shops/277641/themes/156284/assets/push-loader.js?v="+ new Date().getTime();document.body.insertBefore(s, document.currentScript); —> "https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-N3W55BT" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »