Yucca - Palmlelie (Lily)

Kies een bezorgdatum

Deze grote en stoere kamerplant is heel gemakkelijk in de verzorging! Ze is namelijk gewend aan het woeste en droge klimaat in Texas en Mexico. Dat zorgt nog eens voor een fantastische aanwinst in jouw kamer!

€ 89,99

Aan verlanglijst toevoegen

  • Bezorging van maandag tot en met zaterdag!
  • Voor 11 uur besteld, vandaag nog in huis
  • De goedkoopste in de regio!
  • Vragen? Bel: 0412-475097

Productomschrijving

Yucca - Palmlelie (Lily)

Specificaties: 
- Hoogte: 205 cm

Verzorging: 

Water:
Lily drinkt graag regelmatig wat, maar zeker niet te veel in één keer. In de winter is het belangrijk dat de grond helemaal droog is voordat je haar weer water geeft. Eens in de paar weken is daarmee genoeg voor de Yucca. In de zomer drinkt ze wel graag wat meer. Je kan haar dan drinken geven wanneer de bovenlaag van de potgrond droog begint te worden. Let er wel op dat er geen laagje water onderin de pot blijft staan, daar kan Lily heel slecht tegen! Je kan voor de zekerheid de stam voelen. Wordt deze zacht aan de onderkant? Dan geef je te veel water. 

Licht:
Lily geniet van de zon! Zet haar dus zeker op een plek waar minstens vijf uur per dag direct zonlicht is. In het begin is het goed om haar te laten wennen aan het directe zonlicht. De Yucca wordt namelijk gekweekt onder gefilterd licht waardoor de bladeren kunnen verbranden. Verleng dus om de paar weken de tijd in de zon totdat ze op een vaste plek kan staan. 

Voeding:
Eigenlijk hoeft Lily helemaal niet te eten. In de lente- en zomer zou je haar extra kracht kunnen geven door wat plantvoeding aan het water toe te voegen, maar het is zeker niet nodig. In de wintermaanden mag je haar geen voeding geven, dan wordt ze beschadigd!

Verpotten:
De Yucca hoeft niet vaak verpot te worden voor de groei. Ze groeit namelijk niet snel en heeft daarom niet snel extra ruimte nodig. Eens in de drie maanden is voldoende. Wel is het goed om de grond of de bovenlaag van de grond eens per jaar te vervangen. De voedingsstoffen raken namelijk wel op waardoor Lily dit wel zal waarderen. 

Snoeien:
Wanneer er een blad van de Yucca afsterft kan je deze gemakkelijk afknippen. Er zullen dan weer nieuwe aangroeien! Vaak is het een natuurlijk proces van Lily. Maar let op: de volgende tekenen kunnen toch iets betekenen:

- Bruine bladeren: De Yucca staat nog op een te lichte plaats en moet nog wennen aan het directe licht.
- Gele bladeren: Lily krijgt te veel water van je. 
- Slappe, hangende bladeren: Er wordt te veel water gegeven. 

Let op: wij bezorgen onze kamerplanten voor nu alleen in onze eigen regio. We hebben de ambitie om hierin uit te breiden. Neem contact met ons op wanneer je een kamerplant graag buiten onze regio laat bezorgen, dan bekijken we samen de mogelijkheden! Bel hiervoor naar 0412-475 097 of mail naar [email protected]

Product tags

Reviews

var s = document.createElement("script"); s.type="text/javascript";s.src="https://cdn.webshopapp.com/shops/277641/themes/156284/assets/push-loader.js?v="+ new Date().getTime();document.body.insertBefore(s, document.currentScript); —> "https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-N3W55BT" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »