Verzorgingstips snijbloemen

Je hebt net een mooie bos bloemen voor jezelf gekocht of er eentje gekregen. Maar hoe kun je dit boeket het beste verzorgen zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten? Wij hebben een aantal verzorgingstips voor je! Als je de onderstaande stappen netjes opvolgt, kun je optimaal van jouw bloemen genieten.

Stap 1: snijd de bloemen schuin af

Wij horen vaak van klanten dat ze de bloemen netjes aanknippen met een snoeischaar. Dit is helaas niet de beste manier! Je moet bloemen altijd met een scherp mesje schuin aansnijden. Bloemen nemen het water namelijk op vanuit de stelen, wanneer je met een snoeischaar bloemen aanknipt, knip je de vaten als het ware dicht in plaats van dat je deze opent. Snij bloemen dus altijd goed schuin aan zodat het water goed opgenomen kan worden.

Stap 2: zorg dat er geen blad in de vaas terecht komt

Hangen er bladeren onderaan de stelen? Haal deze dan weg. Het is namelijk niet de bedoeling dat er blad in het water komt te hangen. Hierdoor komen er meer bacteriën in het water, wordt het water eerder vies en zullen de bloemen minder lang staan.

Stap 3: Zorg voor een schone vaas

Zorg voor een schone vaas zodat jouw verse boeket niet in de achtergebleven bacteriën van het vorige boeket komen te staan. Maak de vaas goed heb schoonmet chloor of schoonmaakmiddel en zorg ervoor dat er geen restjes schoonmaakmiddel achterblijven. Vervolgens vul je de vaas voor de helft met lauw/warm water. Ook kun je het zakje voeding toevoegen zodat jouw bloemen een extra boost krijgen om mooi open te bloeien. Zet het aangesneden boeket vervolgens in het water, genieten maar!

Stap 4: Ververs het water in de vaas regelmatig

Het is belangrijk om het water in de vaas om de 2 á 3 dagen aan te vullen of helemaal te verversen. Als je dit doet, krijgen de bloemen weer vers water en bloeien ze nog mooi door. Haal tijdens het verversen van het water meteen wat verwelkte blaadjes weg en snij de stelen eventueel nogmaals opnieuw aan.

Tips!

Bloemen in het algemeen hebben best wat voorkeuren qua klimaat. Wil je écht optimaal genieten van jouw bloemen? Volg dan de volgende tips op.

  • 1 Zet bloemen op een beschut plekje. Bloemen houden absoluut niet van tocht en kunnen hierdoor blaadjes laten vallen of slap gaan hangen.
  • 2 Plaats bloemen niet in de zon. Achter het raam komt de warmte nog harder binnen, hier houden bloemen niet zo van. Lekker in de schaduw zetten dus!
  • 3 Plaats bloemen nooit in de buurt van een fruitschaal. Fruit produceert Ethyleengas, dit zorgt ervoor dat bloemen sneller gaan ‘rijpen’. Dit houdt echter ook in dat de bloemen eerder verwelken.
  • 4 Wil je echt punten scoren, zet de bloemen dan ’s nachts op een koele plek.

Voorjaarsbloemen

Bovenstaande verzorgingstips gelden voor de meeste bloemen. Toch zijn er een aantal bloemsoorten die net wat meer liefde nodig hebben. De voorjaarsbloemen als: tulpen, narcissen, ranonkels en anemonen hebben namelijk maar een klein laagje koud water nodig. De bloem gaat meestal open op de warmte van de kamer, hoe meer water er in de vaas staat, hoe sneller de bloemen zullen groeien en open zullen gaan. Je kunt het water in de vaas dus beter wat vaker bijvullen.

var s = document.createElement("script"); s.type="text/javascript";s.src="https://cdn.webshopapp.com/shops/277641/themes/156284/assets/push-loader.js?v="+ new Date().getTime();document.body.insertBefore(s, document.currentScript); —>
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »