Ficus elastica Ruby / Robusta

Kies een bezorgdatum

De Ficus staat bekend om haar gemakkelijke verzorging en omdat de kamerplant heel lang meegaat. Deze vrolijke plant hebben we in het groen maar ook in een prachtig rode tint.

€ 2,99

Aan verlanglijst toevoegen

  • Bezorging van maandag tot en met zondag!
  • Voor 12 uur besteld, vandaag nog in huis
  • De goedkoopste in de regio!
  • Vragen? Bel: 0412-475097

Productomschrijving

Ficus elastica Ruby / Robusta

Specificaties: 
- Hoogte: 80 cm
- Pot: 17 cm

Verzorging: 

Water:
Deze planten houden van een vochtige grond. Geef ze dus zeker 1 keer per week wat te drinken, dan blijven ze gelukkig. Ruby en Robert zijn hierheen verhuist vanuit het warme Zuid-Amerika, en zijn dus niet gewent aan koud water. Verwen ze daarom met water op kamertemperatuur!

Licht:
De Ficus geniet van de zon. Geef ze dus een mooi plekje in het licht! Ze vinden het al helemaal geweldig als je ze dicht bij het raam zet. Eens in de paar weken kan je de plant draaien, dan kunnen alle bladeren van het zonnetje genieten waardoor de Ficus gelijk groeit. 

Voeding:
De kamerplant is niet veeleisend en hoeft zeker niet noodzakelijk extra voeding te krijgen. Maar, dat betekent niet dat ze het niet waarderen! Wanneer je de Ficus eens in de twee weken plantvoeding geeft zullen ze extra gezond blijven en groeien. 

Verpotten:
De Ficus haalt zijn voeding uit de grond. Maar, na een jaar heeft de plant zo veel gegeten dat de voedingsstoffen uit de grond op zijn. Dan wil ze graag weer nieuwe grond. Je kan er daarbij voor kiezen om de grond in de huidige pot te vervangen. Maar, als je de plant graag groter ziet groeien kan je ze in een grotere pot plaatsen!

Snoeien:
In het najaar wordt de Ficus graag geknipt. Dit helpt ze omdat ze de voedingsstoffen dan kunnen zetten voor het aanmaken van nieuwe takken. Ook komt er dan weer meer licht op de stam waardoor de plant gezond blijft. Je zorgt er zo voor dat je een mooie, volle Ficus hebt die niet te groot wordt of te veel uitlopers krijgt. Je kan de takken gewoon wegknippen met een bladschaar of mesje. 

Let op: wij bezorgen onze kamerplanten voor nu alleen in onze eigen regio. We hebben de ambitie om hierin uit te breiden. Neem contact met ons op wanneer je een kamerplant graag buiten onze regio laat bezorgen, dan bekijken we samen de mogelijkheden! Bel hiervoor naar 0412-475 097 of mail naar [email protected] 

Product tags

Reviews

Recent bekeken

var s = document.createElement("script"); s.type="text/javascript";s.src="https://cdn.webshopapp.com/shops/277641/themes/156284/assets/push-loader.js?v="+ new Date().getTime();document.body.insertBefore(s, document.currentScript); —> "https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-N3W55BT" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »