Dracaena marginata - Gina

Kies een bezorgdatum

Wist je dat de Nederlandse naam voor de Dracaena de 'drakenbloedboom' is? Deze stoere plant is perfect als je graag een plek in je kamer opvult waar niet zo veel zon komt. Gina staat namelijk graag in de schaduw en kan zeker tegen een stootje!

€ 12,99

Aan verlanglijst toevoegen

  • Bezorging van maandag tot en met zondag!
  • Voor 12 uur besteld, vandaag nog in huis
  • De goedkoopste in de regio!
  • Vragen? Bel: 0412-475097

Productomschrijving

Dracaena marginata - Gina

Specificaties: 
- Hoogte: 100 cm
- Pot: 24 cm

Verzorging: 

Water:

Gina heeft niet zo vaak dorst. De perfecte kamerplant wanneer je nog wel eens water vergeet te geven dus! Dit is logisch, omdat Gina haar oorsprong in de woestijn vindt. Sterker nog, het is goed om de Dracaena één of twee dagen in de droge grond te laten staan voordat je haar weer water geeft. Let er dus vooral op dat je niet te veel water geeft, Gina heeft een hekel aan natte voeten!

Licht:
De Dracaena heeft niet veel direct zonlicht nodig, drie uur per dag is zeker genoeg. Als je Gina toch graag in de spotlight voor het raam zet kan je haar beter laten wennen aan het directe licht door haar steeds iets dichter bij te zetten. Doe dit het liefst in de winter. 

Voeding:
Eigenlijk houdt Gina niet zo van extra voeding, ze heeft al genoeg aan de voeding die ze uit de grond haalt. Als je haar toch extra voeding wilt geven, doe dit dan enkel in de zomer wanneer de plant in haar groeifase zit. In de winter houdt ze haar winterslaap. 

Verpotten:
De Dracaena groeit ongeveer een meter elke tien jaar. Wist je dat ze in het wild wel twaalf meter hoog kunnen worden? Gina wil daarom graag elke twee jaar van pot wisselen. Een grotere pot zorgt ervoor dat de plant groter kan groeien en het is daarnaast ook nog eens goed voor zijn gezondheid. De beste periode om te verpotten is in de lengte, omdat de plant dan snel hersteld van eventuele beschadigingen. Kies een pot die minstens 20% groter is dan de voorganger. 

Snoeien:
Het is zeker niet persé nodig om een Dracaena te snoeien. Maar, het is wel heel gemakkelijk wanneer je graag het uiterlijk van de plant wilt veranderen. In de herfst kan je de plant terugsnoeien door takken die je te veel vindt worden of die schuin groeien af te knippen. Wist je dat je deze takken zelfs opnieuw kunt planten naast de stammen die je al hebt? Zo groeit je plant steeds breder!

Let op: wij bezorgen onze kamerplanten voor nu alleen in onze eigen regio. We hebben de ambitie om hierin uit te breiden. Neem contact met ons op wanneer je een kamerplant graag buiten onze regio laat bezorgen, dan bekijken we samen de mogelijkheden! Bel hiervoor naar 0412-475 097 of mail naar [email protected] 

Product tags

Reviews

var s = document.createElement("script"); s.type="text/javascript";s.src="https://cdn.webshopapp.com/shops/277641/themes/156284/assets/push-loader.js?v="+ new Date().getTime();document.body.insertBefore(s, document.currentScript); —> "https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-N3W55BT" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »