Calathea rufibarba met pot (Barbara)

Kies een bezorgdatum

Je kan blijven kijken naar de Calathea Rufibarba! Haar prachtige bladeren zijn groen aan de bovenkant, en paars aan de onderkant. Een geweldig pronkstuk voor in jouw huis dus!

€ 29,99

Aan verlanglijst toevoegen

  • Bezorging van maandag tot en met zondag!
  • Voor 12 uur besteld, vandaag nog in huis
  • De goedkoopste in de regio!
  • Vragen? Bel: 0412-475097

Productomschrijving

Calathea rufibarba met pot (Barbara)

Je kan blijven kijken naar de Calathea Rufibarba! Haar prachtige bladeren zijn groen aan de bovenkant, en paars aan de onderkant. En wist je dat de plant beweegt? Let maar eens op als het donker wordt, dan sluit ze haar bladeren!

Specificaties: 
- Hoogte: 90 cm

Verzorging: 

Water:

Barbara geeft zelf goed aan wanneer ze water lust. In de lente en zomer zal je hier meer op moeten letten dan in de herfst en winter. In de lente en zomer is het belangrijk de grond altijd een beetje vochtig te houden. Geef dus opnieuw water als de bovenste paar centimeter wat droger aanvoelen. In de herfst en winter mag de grond nog een stuk droger worden voordat je haar opnieuw water geeft. 

Let op dat je geen water in de pot laat staan. Dan is er een grote kans dat je Barbara verdrinkt en er wortelrot zal optreden! Een laag hydrokorrels onderin de pot zal je hier al een hoop bij helpen.

Onze Barbara groeit van nature in tropische regenwouden. Daar is de luchtvochtigheid natuurlijk erg hoog, waardoor de plant hier echt heimwee naar krijgt wanneer ze in jouw woonkamer staat. Daar kan je haar natuurlijk gemakkelijk mee helpen: benevel haar met een plantenspuit! Doe dit meerdere keren per week, maar het gelukkigst wordt ze van een regenbuitje per dag. 

Licht:
De vrolijke plant staat niet graag in de volle zon, maar houdt wel van veel licht! Zorg er dus voor dat ze op een plek staat waar ze van het zonnetje kan genieten maar er niet in verbrand. 

Voeding:
Eens per jaar krijgt Barbara een groeispurt. Deze duurt vanaf de lente tot aan het einde van de zomer. Ze laat het zeker aan je zien wanneer dit gebeurt, aan het begin van de groeispurt maakt ze nieuwe bladeren aan. Van al dat harde werken krijgt de plant natuurlijk honger, dus dan help je haar door haar plantenvoeding te geven. Wanneer je aan het eind van de zomer geen nieuwe bladeren ziet ontstaan gaat ze in haar winterslaap, dan hoef je haar dus geen voeding meer te geven. 

Verpotten:
Wanneer je graag wilt dat je Zamioculcas groter groeit kan je hem af en toe in een grotere pot plaatsen. Je kan zien dat je de plant moet overpotten als de wortels de rand van de pot bereiken. De wortels groeien namelijk als een knol, zijwaarts, in plaats van naar beneden.  Als je graag wilt dat hij zijn originele grootte behoudt kan je de plant gewoon in de originele pot laten staan!

Snoeien:
Barbara groeit niet zo hoog in de lengte. Het zal dus niet gauw voorkomen dat je haar te groot vindt worden. Wanneer je toch graag een stengel wegknipt, bijvoorbeeld wanneer er oude stengels of een aantal hele hoge stengels tussen zitten, kan dit natuurlijk wel. Knip in dat geval met een scherpe en schone snoeischaar het blad af met stengel en al. Doe dit zo dicht mogelijk bij de grond, de bladeren hebben namelijk allemaal elk hun eigen stengel. 

Let op: wij bezorgen onze kamerplanten voor nu alleen in onze eigen regio. We hebben de ambitie om hierin uit te breiden. Neem contact met ons op wanneer je een kamerplant graag buiten onze regio laat bezorgen, dan bekijken we samen de mogelijkheden! Bel hiervoor naar 0412-475 097 of mail naar [email protected] 

Product tags

Reviews

Recent bekeken

var s = document.createElement("script"); s.type="text/javascript";s.src="https://cdn.webshopapp.com/shops/277641/themes/156284/assets/push-loader.js?v="+ new Date().getTime();document.body.insertBefore(s, document.currentScript); —> "https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-N3W55BT" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »