Blauwvaren - Blue

Kies een bezorgdatum

De blauwvaren is een vrolijke plant, haar bijzondere bladeren groeien kris-kros door elkaar! Het leukste aan de plant vinden wij haar bijzondere kleur. De bladeren zijn mat in plaats van glanzend en hebben een schitterende blauw-grijze kleur!

€ 3,99

Aan verlanglijst toevoegen

  • Bezorging van maandag tot en met zondag!
  • Voor 12 uur besteld, vandaag nog in huis
  • De goedkoopste in de regio!
  • Vragen? Bel: 0412-475097

Productomschrijving

Blauwvaren - Blue

Specificaties: 
- Hoogte: 50 cm
- Pot: 14 cm

Verzorging: 

Water:

Blue is een echte liefhebber van water. Ze staat graag constant in de vochtige grond. In de zomer kan je haar gemakkelijk twee keer per week wat water geven, in de winter is één keer per week voldoende. Zorg er wel voor dat er geen laag water onderin de pot komt te staan, dan treed er wortelrot op! Geef de varen water aan de zijkant van de pot en niet in het hart van de plant. Als je Blue echt wilt verwennen geef je haar regenwater of kook je het water eerst voor haar, ze houdt namelijk niet van kalk. 

Licht:
In de natuur komt de Blauwvaren voor in oerwouden en wel op een hele bijzondere plek. Blue is een epifyt en groeit dus bovenin boomtakken in plaats van in de grond. De plant is hiermee dus wel gewend aan veel licht, maar niet aan direct zonlicht. Geef haar dus een mooi licht plekje, maar niet recht voor het raam! 

Voeding:
In principe heeft Blue weinig voeding nodig. Je kan ervoor kiezen voeding te geven wanneer je ziet dat het blad geel wordt. Dit kan je ook voorkomen door in de groeiperiode wel voeding te geven. Dit mag je maximaal 1x per maand doen.

Verpotten:
De beste tijd om je varen te verpotten is in de lente, zo kan Blue snel herstellen van de verhuizing omdat ze dan meteen haar groeiperiode in gaat. Één keer in de drie jaar je blauwvaren verpotten is in principe goed, maar eerder kan ook wanneer je denkt dat de plant te groot wordt of wanneer je ziet dat ze toe is aan nieuwe voedingsstoffen. Dit laat de plant vanzelf merken wanneer ze geel blad krijgt. Let wel op: de wortels (rizomen) mogen nooit met grond bedenkt worden. 

Snoeien:
Je hoeft Blue niet te snoeien. Je kan haar wel even helpen wanneer een blad geel of lelijk is geworden. Snoei het blad zo dicht mogelijk bij het uitlooppunt af. 

Let op: wij bezorgen onze kamerplanten voor nu alleen in onze eigen regio. We hebben de ambitie om hierin uit te breiden. Neem contact met ons op wanneer je een kamerplant graag buiten onze regio laat bezorgen, dan bekijken we samen de mogelijkheden! Bel hiervoor naar 0412-475 097 of mail naar [email protected] 

Product tags

Reviews

var s = document.createElement("script"); s.type="text/javascript";s.src="https://cdn.webshopapp.com/shops/277641/themes/156284/assets/push-loader.js?v="+ new Date().getTime();document.body.insertBefore(s, document.currentScript); —> "https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-N3W55BT" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »