Privacyverklaring


Privacyverklaring

DFM Bloemen & Planten, gevestigd aan Nieuwe Hescheweg 290, 5342 NM, Oss, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Website: www.dfmbloemen-planten.nl
E-mail: info@dfmbloemen-planten.nl
Adres: Nieuwe Hescheweg 290, 5342 NM, Oss
Telefoonnummer: 0412-475097
KvK-nummer: 58293639

Persoonsgegevens die wij verwerken
DFM Bloemen & Planten verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je
een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres

Verwerking bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens
Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming
persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@dfmbloemen-planten.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Doel verwerking persoonsgegevens en grondslag
DFM Bloemen & Planten verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van jouw betaling
- Verzenden van onze nieuwsbrief
- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
- Om goederen en diensten bij jou of een ander afleveradres af te leveren

Bewaartermijn persoonsgegevens
DFM Bloemen & Planten bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij bewaren binnengekomen order één maand na binnenkomst. Dit om eventuele vragen of onduidelijkheden te kunnen beantwoorden wanneer er contact met ons opgenomen wordt. Daarna worden de order en dus de persoonsgegevens verwijderd.
Jouw gegevens met betrekking tot de nieuwsbrief bewaren we zolang je hiervoor ingeschreven staat. Schrijf je je uit voor onze nieuwsbrief, dan zullen jouw persoonsgegevens binnen één maand na uitschrijving worden verwijderd.

Delen van persoonsgegevens met derden
DFM Bloemen & Planten verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. De verkregen persoonsgegevens worden gedeeld met de volgende organisaties:

  • Logivert; Gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Logivert. Logivert zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding
  • Omnikassa; voor afhandelen van betalingen,
  • Logivert; voor het verzenden van nieuwsbrieven.
  • De Postbode; onze bezorgdienst levert bestelde orders netjes bij onze klanten af. Zij zullen alleen naam en adres van het afleveradres van ons ontvangen zodat zij het product op het juiste adres en bij de juiste persoon kunnen afleveren.
  • DFM Bloemen & Planten maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. DFM Bloemen & Planten heeft hier geen invloed op. DFM Bloemen & Planten heeft Google geen toestemming gegeven om verkregen Anlytics informatie te gebruiken voor andere diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
DFM Bloemen & Planten maakt gebruik van technische en functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door DFM Bloemen & Planten en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming
of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@dfmbloemen-planten.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . DFM Bloemen & Planten wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit
Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Beveiliging
DFM Bloemen & Planten neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@dfmbloemen-planten.nl